De unieke Nepalese dekens zijn gemaakt van zuiver yak wol in prachtige kleuren. De wol wordt gemaakt van het fijne warmte-isolerende haar uit de ondervacht van de Yak, een grote Aziatische gedomesticeerde hooglandrundsoort in het Himalaya gebergte. Als de Yaks in de rui zijn worden de haren uitgekamd en tot wol verwerkt.

Yakwol is zachter maar ook sterker dan schapen- en merinowol, waardoor je jarenlang plezier zult hebben van het wollen product.

Fair Trade product uit Nepal

De dekens worden met de hand geweven in Nepal. Dit gebeurt in kleine bedrijven, waar de medewerkers goed worden behandeld, aangemoedigd worden om hun kinderen onderwijs te laten volgen en een eerlijk loon krijgen.

Tips voor de behandeling van yak wol

Zoals alle wolsoorten is ook Yak wol kwetsbaar, dus was het liever niet te vaak. Een goed alternatief is om de deken te laten luchten. U kunt de deken natuurlijk ook naar de stomerij brengen. Gebruik bij handwas een klein beetje zachte zeep in lauw water. Laat de wol nooit inweken en spoel de wol goed uit. De wol nooit uitwringen. Laat de deken liggend op een handdoek drogen.

● Materiaal: zuiver yakwol

● Afmetingen: ca 120 x 220 cm

● Eerlijk geproduceerd in Nepal

● Keuze uit verschillende prachtige kleuren en dessins

● Warm, zacht, sterk en kriebelt niet

 

© 2009 - 2020 hibbies.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel