Wisnu is al ruim 25 jaar gecertificeerd importeur van fairtrade ‘ gift en living’ producten uit diverse delen van Indonesië. In rechtstreekse samenwerking met haar leveranciers worden deels authentieke, deels vernieuwende eigentijdse producten ontwikkeld. In haar handelswijze hanteert Wisnu de wereldwijd gehanteerde fairtrade principes waamee fairtrade producenten en importeurs werken.

Mozaiekschalen

Het bedrijf Putri Duyung van producent I Nyoman Sumantra bevindt zich op het Indonesische eiland Bali. Onder fairtrade condities ontwikkelen Nyoman en Wisnu gezamenlijk schalen die ingelegd zijn met kleine stukjes glas.

De aardewerkschalen worden geleverd vanuit het nabij gelegen eiland Lombok. De binnenzijde van de schalen worden eerst van de gekozen kleuren voorzien. Ook het glas wordt gekleurd voordat het in stukjes gesneden wordt. Na het aanbrengen van het glas op de schaal ontstaat een bijzondere versmelting van kleuren in het mozaïek. Het gehele proces is handmatig zodat er geen enkel product hetzelfde is.

Woonaccessoires van recycle papier

Het bedrijf Wojogroup van Heri Wibowo bevindt zich op het Indonesische eiland Java. Het ontwikkelde samen met een aantal vrienden het idee om hippe producten van gebruikte tijdschriften te maken. Dit in combinatie met materialen als aardewerk. Onder fairtrade condities ontwikkelden Heri en Wisnu gezamenlijk een collectie woonaccessoires.

Het maken van producten die vervaardigd zijn van recyclepapier is niet nieuw. Heri bedacht samen met Wisnu het idee om deze techniek vernieuwend toe te passen. De stukjes papier worden eerst op een kunstige manier in elkaar gezet. Bij de wanddecoraties wordt eerst een frame gemaakt waarna de papieren blokjes stuk voor stuk worden bevestigd. Rechtstreeks zonlicht kan op den duur kleurverschillen veroorzaken.

Patchwork Batik (tas dompet)

Producent Pandan Wangi uit Yogyakarta koopt reststukjes batikstof op die afvallen bij de productie van allerlei batikproducten. Eerst worden de kleuren en motieven gesorteerd. Vervolgens worden de lapjes op maat geknipt waarna ze door middel van mallen tot een passend geheel worden genaaid.

Door deze techniek is elk artikel weer anders van uitstraling en biedt het de koper een uniek product.

© 2009 - 2020 hibbies.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel